About fasadne drvene paneli

Razne vrste drveta namenjene su različitoj upotrebi - a isto važi i za drvenu fasadu. Nije svako drvo pogodno za fasadu. Najpogodnijom građom se smatra ona dobijena od sibirskog ariša ili smreke, a u skorije vreme i termički obrađena hrastovina, jasenovina i topola. Za građevinarstvo uopšte, pogodne su a person vrste drveta koje imaju u sebi smolu koja služi kao svojevrsna zaštita, ali ne one sa previše smole, jer su zbog lepljivosti neupotrebljive.

Prihvaćam i slažem se s Općim uvjetima Kronospana i Pravilima o zaštiti privatnosti te da društvo Kronospan koristi moje kontaktne podatke kako bi me obavijestilo o svojim proizvodima, uslugama i događanjima.

Drvene kuće, vrtne kućice, šupe, odmorišta i vikendice primjeri su gdje je cjelokupna struktura objekta sačinjena od drva, čija izolacija zatim s unutrašnje strane fasade i strukture može biti ojačana.

Kao i u slučaju prirodnoga kamena, ova vrsta fasade svima je poznata i već se jako dugo primjenjuje. I u slučaju cigle imamo dva oblika primjene: cigla predstavlja strukturalni component objekta ili cigla je fasadna obloga.

Zaštitni zidni panel u kuhinjama. Obično se postavljaju između radne ploče i gornjih kuhinjskih elemenata i odlično su rješenje umjesto kuhinjskih pločica. PREDNOSTI

Za slučajeve kada je proizvod prethodno bio u ponudi, ali manje od thirty dana, informacija predstavlja najnižu cijenu za cijelo razdoblje u kojem je proizvod bio u ponudi prije popusta. Naša redovna cijena bez akcije:

Toplotna i zvučna izolacija su dva najpopularnija benefita panela od prirodnog drveta. Drvo je prirodni izolator, što znači da čuva temperaturu.

Povijest grilja i sjenila može se opisati kao interesantan, proaktivan i inovativan pristup stvaranju boljih uvjeta života.

Koriste se za uređenje komercijalnih prostora, zdravstvenih ustanova za laboratorije i industrije I druge prostore. Postavljaju se na drvenu podkonstrukciju, pomoću klamerice.

U odnosu na klasičnu ciglu, u svom obložnom formatu je puno lakša te ju je time lakše transportirati i montirati na objekt. Izolacija se može dodati između vanjskih zidova i fasadne obloge, čime se postiže bolja energetska učinkovitost i odlična zvučna izolacija.

Rolomatik u saradnji sa kompanijom Kingspan nudi zidne i fasadne panele za objekte širokog spektra namene, od proizvodnih hala i magacina preko hladnjača do administrativnih zgrada u svim granama industrije, logistici i institucijama.

Vizualno jednostavan primjer takvog slučaja je tradicionalna kamena ili drvena kuća. Kamen ili drvo od kojeg je kuća izgrađena ujedno predstavlja i dio fasade, a dodatna izolacija i zaštita izvodile su se najčešće prema unutrašnjosti objekta.

U tom slučaju, treba da obezbedite zaštitu od spoljašnjih uticaja, kako ne bi dolazilo do pucanja i deformacija.

Kome poveriti postavljanje drvene fasade? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim fasaderima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da vanjske zidne obloge popunite formular ispod.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “About fasadne drvene paneli”

Leave a Reply

Gravatar